Projektinfo

  • Sprinkler, Ventilation, VVS
  • West Pharmaceutical Services Denmark

  • 2016-2017

  • Rambøll A/S

  • kr. 14 mio.

  • 100 m²

Etablering af renrum i ISO klasse 5 og 8

Brøndum har været teknikentreprenør på et renrum i ISO klasse 5 og ISO klasse 8 for West Pharmaceutical Services Denmark.

West Pharmaceutical Services Denmark er førende global producent af teknologisk avancerede gummimembraner til injicerbare lægemidler. For at kunne bevæge sig frem i værdikæden og levere direkte ind i deres kunders produktionslinje har virksomheden fået etableret et ekstremt sterilt rum, der gør det muligt at vaske membranerne og herefter levere dem direkte til deres kunder. Disse tæller bl.a. medicinalvirksomheder som Novo og Lundbeck.

Brøndum har bygget renrummet i form af gulve, lofter, vægge og belysning samt haft hele teknikentreprisen på selve renrummet, herunder VVS, el, ventilation, brandalarmering og ren damp. Renrummet er etableret i ISO klasse 8 og ISO klasse 5.

Der har været tale om en teknisk kompliceret opgave, da virksomhedens produktion kræver en enorm grad af hygiejne og sterilitet. Graden af kompleksitet har stillet krav til Brøndums evne til at styre mange forskellige faggrupper og løse opgaven, mens virksomheden har været i drift.

Anlægget er under forløbet dokumenteret gennem deltests og sluttests, hvor alt fra partikelmålinger, trykmålinger og flowmålinger i de klassificerede rum blev målt og dokumenteret, ligesom også forskellige flydende medier i rustfri udførelse blev testet og doku-menteret.

West Pharmaceutical Services har efterfølgende indgået en treårig serviceaftale med Brøndum A/S.

Se hvordan vi løste opgaven:

Anvendte faggrupper