Vores historie er din fordel

Brøndum blev etableret i 1943 af Axel Brøndum.

Vi er i dag blandt landets største og ældste teknikentreprenører med kernekompetencer inden for VVS, ventilation, sprinkler, fjernvarme og køl.

Vores stærke fundament af kompetencer og erfaring er det, der i dag gør os til en solid, moderne entreprenørvirksomhed, der aktivt tager del i den hastige udvikling på de tekniske områder.

Vi har årelang erfaring med både store og komplekse opgaver, og det dokumenteres af tunge referencer og langvarige kundeforhold inden for privat og offentligt byggeri. Det er din garanti for, at vi har det tekniske, organisatoriske og kompetencemæssige setup til at løse opgaver af enhver størrelse og kompleksitet.

 

Historiske milepæle i Brøndum-koncernen

1943:

Brøndum bliver grundlagt i Viborg af Axel Brøndum, der 4 år tidligere er blevet udlært rørlægger og blikkenslager. Han bliver som 26-årig rørlægger tilbudt at købe en kedelrenserforretning. Forretningen sikrer dog kun beskæftigelse i 3-4 måneder om året, og Axel Brøndum begynder at fremstille zinkspande, baljer mm. af gamle zinktagplader fra gårde og andre ejendomme.

1960'erne:

I begyndelsen af 60’erne begynder Brøndum at arbejde på Sjælland. I første omgang pendler de jyske medarbejdere mellem hjem og arbejdsplads og bo i lange perioder i skurvogne på byggepladserne.
Efterhånden som aktiviteterne på Sjælland vokser, etablerer Brøndum en afdeling i Ringsted.

1961:

Axel Brøndum bygger nyt værksted og kontor på Falkevej i Viborg (på modsatte side af firmaets nuværende adresse) efter mange år med forskellige adresser i Viborgs bymidte.

1974:

Frank Brøndum overtager direktørstolen efter sin far. Frank Brøndum udvider i de efterfølgende år firmaets forretningsområder til også at omfatte sprinkler, ventilation og el.
Det er i samme periode, at Brøndum etablerer afdelinger i Ringsted, Hvidovre, Kolding og Aarhus.

1982:

Brøndum får de første ”udenlandske” erfaringer i forbindelse med et boligbyggeri i Grønland. Dette projekt danner grundlag for etablering af Brøndum Grønland A/S.
I dag har Brøndum Grønland 3 afdelinger i Nuuk, Sisimiut og Ilulissat.

1993:

Brøndum A/S bliver ISO 9001-certificeret - som det første VVS-firma i Danmark.

2004:

Asger Brøndum bliver administrerende direktør efter sin far.
Frank Brøndum er i dag formand for bestyrelsen i Brøndum koncernen.

2010:

Brøndum har gennem årene arbejdet på adskillige projekter i udlandet, og etablerer selskabet Brondum International A/S.
Brøndum etablerer Brøndum Stål ApS.

2011:

Koncern bliver spaltet i to – med selvstændig virksomhedsgren for henholdsvis installationskoncernen og ejendomskoncernen.

2016:

Frank Brøndum fratræder som formand for bestyrelsen.
Ny bestyrelsesformand er Torben Bjerre-Madsen og ny adm. direktør Jes G. Jensen.

2019:

Brøndum får ny koncerndirektør - Tue Sjøntoft. Frank Brøndum er fortsat ejer af virksomheden.

2021

Brøndum udvider i Nordjylland med købet af en Industri- og fjernvarmeafdeling og en VVS, el- og ventilationsforretning i Aalborg.

2022

Brøndum får ny administrerende direktør - Jette Grabow. Frank Brøndum er fortsat ejer af virksomheden.