Tue Sjøntoft bliver ny adm. direktør i Brøndum

17. september 2018

Det bliver den 49-årige Tue Sjøntoft, der afløser Jes Jensen som administrerende direktør for Brøndum-koncernen. Tue Sjøntoft tiltræder ved årsskiftet, og opgaven bliver at fortsætte den positive udvikling, som Jes Jensen har stået i spidsen for siden sin ansættelse i 2016.

Tue Sjøntoft har på direktions- og bestyrelsesniveau solid erfaring med virksomheder, der arbejder inden for byggeinstallationsprojekter og teknisk service. Han kommer senest fra Kemp & Lauritzen, hvor han blev ansat som økonomidirektør i 2014, og hvor han fra juni 2016 til august 2017 var konstitueret direktør. Tidligere har Tue Sjøntoft bl.a. været økonomidirektør i NCC Enfamiliehuse og i Hoffmann.

”Et godt match”
Bestyrelsesformand Torben Bjerre-Madsen mener, at Tue Sjøntoft er et godt match til at stå i spidsen for Brøndum-koncernen i de kommende år.

”I et felt af mange kvalificerede kandidater har vi valgt Tue Sjøntoft. Dels fordi han gennem sin karriere har dokumenteret resultater inden for udvikling, effektivisering og risikominimering af organisation og processer, dels fordi han har stor fokus på at udvikle medarbejdere, organisation og virksomhedskultur. Og i kølvandet på den succesfulde turn around er det netop denne kombination af kompetencer, Brøndum har brug for fremover,” siger Torben Bjerre-Madsen.

Glæder sig til at arbejde for Brøndum
”Brøndum har gennem mange år været en fagligt dygtig og anerkendt spiller på det danske og grønlandske installationsmarked. Virksomheden er en af de største og ældste teknikentreprenører i Danmark, og jeg glæder mig til at blive en del af den fremadrettede udvikling,” siger Tue Sjøntoft.

Han kommer til Brøndum med erfaringer fra udfordringer og processer, der på mange måder ligner dem, Brøndum har været igennem.

"I Kemp & Lauritzen var nogle af de væsentligste opgaver at sikre effektivitet og lønsomhed i serviceforretningen og vende en negativ udvikling, hvor enkelte store problematiske projekter kostede dyrt. Der var i 2015 etableret en ny og mere kundeorienteret organisationsstruktur opdelt i tre nye forretningsenheder, men vi havde endnu ikke opnået de ønskede økonomiske resultater. Med de tiltag der blev gennemført sammen med ledergruppen, fik vi vendt den negative udvikling og løftet indtjeningen,” fortæller Tue Sjøntoft. 

Hans mål er, at Brøndum skal fortsætte med at styrke markedspositionen over for eksisterende kunder og være en attraktiv samarbejdspartner for nye potentielle kunder. Samtidig vil hans fokus i høj grad være på organisationen.

"Det er helt afgørende for den fremtidige udvikling, at vi kan tiltrække, fastholde og udvikle de stærke faglige kompetencer. Nøglen til dette er at udvikle ledere, medarbejdere og organisation og derigennem skabe teamånd, engagement og vinderkultur,” fastslår Tue Sjøntoft.

Et solidt fundament at bygge videre på
Med et overskud før skat på 13,2 mio. kr. i regnskabsåret 2017/2018 mod et underskud på 12,6 mio. kr. i 2016/17 har Brøndum lagt afstand til flere års utilfredsstillende resultater.

”Jes Jensen har løst den opgave, han blev stillet ved sin tiltrædelse i 2016. For første gang i en årrække havde alle koncernens virksomheder i 2017/18 sorte tal. Det er lykkedes, fordi Jes sammen med den øvrige ledelse og medarbejderne har leveret en imponerende indsats. Dermed er der skabt et solidt fundament for den videre udvikling, som Tue Sjøntoft skal stå i spidsen for,” siger Torben Bjerre-Madsen.

Tue Sjøntoft er uddannet cand.merc.aud. fra Copenhagen Business School. Privat er han gift med Louise Sjøntoft, der er HR-direktør i NCC. Parret har fire børn og bor i Rungsted.