Stålløsninger til nyt, topmoderne gymnasium i Viborg

18. juni 2018

Viborg Baneby kan i 2019 se frem til at få et nyt, topmoderne gymnasium – Midtbyens Gymnasium – der er en sammensmeltning af det nuværende Viborg Handelsgymnasium og Viborg Tekniske Gymnasium. Brøndum leverer stålkonstruktioner, trapper og værn til byggeriet.

Lige nu er der fuld gang i byggeriet i det nye Viborg Baneby, lige ved stationen i Viborg midtby. Byggepladsen er fyldt godt op af kraner, stilladser, containere og en masse flittige håndværkere, men efter planen bliver det i sommeren 2019 skiftet ud med ca. 1.200 elever og 130 ansatte, når det nye Midtbyens Gymnasium står færdigt.

Der er tale om et byggeri på ca. 13.000 m2 med en forventet byggesum på 190 mio. kr. Mercantec er bygherre på projektet, som er en del af det nye Viborg Baneby og opføres parallelt med en ny kombineret cykel- og gangbro, der kommer til at løbe tværs igennem bygningen.

Visionær arkitektur stiller krav til løsninger
Brøndum Stål har smedeentreprisen på projektet og leverer stålkonstruktioner, trapper og værn til byggeriet. Ifølge projektleder Michael Pedersen har bygningens spændende og visionære arkitektur stillet krav til alle løsningerne i byggeriet – også dem af stål.

”I byggeriet er der tænkt over detaljerne, og der er et stort fokus på at skabe inspirerende og æstetiske studiemiljøer med masser af lysindfald. Derfor har vi fx leveret altaner med indbyggede blomsterkasser, stål til tre ovenlysvinduer på over 120 m2 i alt og glasværn til tre store tagterrasser, hvor man får et godt kig ud over byen, fortæller Michael Pedersen.

Herudover har Brøndum Stål leveret

• 10 ståltrapper fordelt på 5 etager
• Gelændere med glas til 3 betontrapper på 5 etager
• Auditorietrappe og læringstrappe
• 2 udvendige trapper
• Stålkonstruktioner og glasgelændere til 2 altaner
• Ristedæk til 2 teknikskakter

Læs mere om projektet

"Hvis du har spørgsmål til projektet, er du velkommen til at kontakte mig."
Michael Pedersen Projektleder

Øvrige nyheder fra Brøndum-koncernen