Stålkonstruktioner fra nederst til øverst på Akutcenter Viborg

19. december 2017

Det nye Akutcenter i Viborg er ved at tage form. Når det står færdigt, kommer det blandt andet til at rumme skadestue, faciliteter til vagtlæger, hospitalsvisitation, traumemodtagelse og på sigt også en helipad, så akutlægehelikopteren kan lande på taget. Byggeriet begyndte i 2014, og centeret forventes at stå færdigt i 2018.

Brøndum Stål har været med fra byggeriets start og arbejder fortsat i og ovenpå bygningen. Vi påbegyndte arbejdet en december aften for præcis to år siden, hvor vi for NCC monterede en solid gangbro tværs over Ll. Sankt Mikkels Gade. Gangbroen sikrer, at byggeriets medarbejdere under hele byggeriets forløb kan krydse vejen sikkert. Dette var et krav fra bygherre, Region Midtjylland. Konstruktionen af broen blev foretaget på Brøndum Ståls værksted, så afspærringen af vejen ved monteringen blev så kortvarig som mulig. En enkelt aften tog det at montere den tonstunge stålbro, der efter byggeriets afslutning vil blive demonteret og herefter anvendt på et andet projekt.

"God følelse, når det hele passer lige ind"
Øverst på sygehuset har vi monteret stålbjælker og søjler til hospitalets teknikrum og ventilationshuse. I alt er der blevet anvendt 180 tons bygningsstål. Et par etager længere nede har vi monteret en sengebro i kraftigt rødt stål, der som en bærende del af konstruktionen forbinder den nye del af sygehuset med den eksisterende. Her har vores montører arbejdet på at få den færdige konstruktion monteret, så den passer præcist ind i bygningen. Og det er netop det, der er en del af kunsten for Brøndum Stål. Det fortæller projektleder Michael Pedersen.

- Vi arbejder rigtig ofte med skræddersyede løsninger, hvor vi leverer en konstruktion, der skal passe lige ind. Ofte starter vores arbejde, når bygningen er næsten færdig. Så kommer vi ud til bygningen og foretager opmålinger, hvorefter vi tager hjem og tegner videre. Herefter påbegynder vi produktionen på værkstedet.  Det er en enormt detaljerig proces, og det føles fantastisk, når det hele efter ugers arbejde med opmåling, konstruktion og produktion bare passer lige ind – som det også har været tilfældet her på Akutcenter Viborg, fortæller Michael Pedersen.

Brøndum Stål har desuden produceret stålkonstruktioner til akutcenterets karakteristiske hovedindgang. I det nye år fortsætter vi arbejdet på centeret, hvor vi bl.a. skal producere og montere trappegelændere i arkitektstål på seks etager.

"Hvis du har spørgsmål til projektet, er du meget velkommen til at kontakte mig."
Michael Pedersen Projektleder

Sådan har vi hjulpet vores kunder