Speciel blikopgave på Demstrup Hovedgaard

4. februar 2020

Nord for Randers ligger Demstrup Hovedgaard - en gammel herregård fra 1400-tallet. Gården gennemgår i øjeblikket en renovering, og her udfører Brøndum Randers alt blikarbejdet.

Arbejdet har stået på i den seneste måneds tid, hvor Brøndums blikkenslager Dennis Jönsson sammen med to lærlinge har udført inddækninger af i alt 4 almindelige og 7 buede kviste. Herudover har de monteret skotrender, tagrender og nedløb. Da ejerne ønsker at bevare bygningens oprindelige udtryk, er alt arbejdet udført i zink, som irrer med tiden.

"Det er en spændende og anderledes opgave. Det er fx sjældent, vi får lov at lave inddækninger på buede kviste. De bliver som regel sløjfet, når man renoverer gamle bygninger, men her har man valgt at bevare dem,” fortæller Dennis Jönsson, som er klar til at aflevere opgaven i næste uge.

”Tidsplanen på opgaven er rykket lidt pga. uforudsete ekstraarbejder på murværket, og fordi det har regnet usædvanligt meget de seneste uger. Så det er fedt, at vi nu er i mål med et godt resultat."

Mere om vores arbejde inden for blik

"Har du brug for en løsning inden for blik? Du er velkommen til at kontakte mig for et uforpligtende tilbud."
Dennis Jönsson Blikkenslager / beregner