Brøndum er med til at etablere pingvinanlæg i verdensklasse

Pingvinerne flyttede ind i Kattegatcentrets topmoderne pingvinanlæg den 17. juli til stor jubel fra publikum.

I Kattegatcentrets nye pingvinanlæg kan besøgende møde pingvinerne både over og under vand i anlæggets to etager.

I øverste etage er et klippelandskab fra Sydhavet, hvor man kan komme helt tæt på æselpingvinerne. På nederste etage kan man betragte verdens hurtigste pingvin tage sine imponerende svømmeture gennem det 200.000 liter store bassin.

Specialister i tekniske entrepriser

Til pingvinanlægget har Brøndum udført installationer inden for VVS, sprinkler, køl og ventilation. Herudover omfatter entreprisen nedbrydninger, miljøsanering og ombygninger i sammenbygningsarealerne.

”At være med til at etablere et indvendigt subantarktisk landskab i Kattegatcentret, hvor Brøndum har installeret ventilationssystemer, kølesystemer og et nyt sprinklersystem, har været en spændende og kompleks opgave, hvor alle mine kompetencer kom i spil,” forklarer Mikael Bloch, projektchef i Brøndum i Midt- og Nordjylland.

Energieffektive kvalitetsløsninger

I byggeriet er der samtidig indtænkt en række energitiltag, blandt andet tilslutning af solceller, grundvandskøling samt energioptimering af de eksisterende bygninger for at begrænse energiforbruget og sikre en mere bæredygtig drift.

”I de løsninger, vi har bidraget med, har vi på samme måde som i det øvrige byggeri, haft fokus på energioptimering og energieffektivitet,” siger Mikael Bloch.

Efter et fascinerende møde med æselpingvinerne i pingvinanlægget, kan besøgende dykke ned i viden og leg om verdens 18 arter af pingviner i Kattegatcentrets flotte, interaktive udstilling om pingviner.

Foto: Kattegatcentret